Merhaba sevgili arkadaşım,
Ağustos ayının ortasına geldik. Yaz sebzelerinin lezzetli, bol ve ucuz olduğu bu günlerde kış hazırlıkları hızlanır.
Birçoğumuz kışlık montlarımızı hazırlamaya başladık. Biber ve patlıcanı salçasından sosuna kadar bolca kullanıyoruz. Özellikle közlenmiş biber sofralarımızda özel bir yer tutar.
Sadece kış hazırlıkları için değil, pratik bir patlıcan salatası ya da biberli meze yapmak isteyeceksiniz. Fırında kızartma gerçekten el yordamıyla yapılıyorsa fırın ızgarasını 1-2 kez çevirerek açın ki her tarafı kızarsın.
Keşke burada olsaydı 🙂 İçinde peeling de var. Kolay soyulması için sıcak soymaya çalışırsanız parmaklarınız yanar. Suyun altında tutarsanız, güzel köz tadı kaybolur.
Peki ne yapıyoruz?
Uygulayacağınız yöntem çok basit, közde pişirdiğimiz patlıcan ve biberleri aşçılık okulunda lokantada ocakta veya fırında koyardık ve okuldan sonra hemen cam veya metal bir kaba koyardık. ve hava almayacak şekilde gerin. 15-20 dakika bekledikten sonra buharla yumuşayan kabukları zahmetsizce soyuyorduk.
O zamandan beri aynı yöntemi kullanıyorum. Diğer malzemeler hazırlanırken sebze kabuğu kendiliğinden şişecektir. Sıradaki muz soymak kadar basit 🙂
Not: Vaktiniz varsa sebzeleri ocakta ateşte közleyin. Bu şekilde daha lezzetli. Tabii odun ateşinde kızartmaktan bahsetmiyorum bile çünkü her zaman böyle bir imkan olmuyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Közlenmiş biber ve patlıcan soymanın pratik yöntemi için malzemeler
- Kavrulmuş sebzeler (ocakta veya fırında) Metal, cam veya seramik kap (kolay streç film için)
Közlenmiş biber ve patlıcan soymanın pratik yolu nasıl yapılır?
Kızarttığınız sıcak sebzeleri derin bir kaba alın. Streç film ile sıkıca kapatın. 20 dakika bekletin, sebzeleri elinizle açın ve soyun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]