Közlenmiş Dana Fırında Patates – En Sevdiğim Yemekler

Fırında Patates ve Kuşbaşı Et Tarifi için,

Öncelikle kuşbaşı etimiz pişmesi zor olduğu için küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su döküp on beş dakika pişiriyoruz. Pişiririz.

Etler haşlanırken kabukları soyulup yıkanmış patatesleri küp küp doğrayıp yemeğimizi pişireceğimiz pişirme tepsisine alıyoruz.

Ardından yıkayıp yıkayıp küçük küçük doğradığımız yeşil biberleri, kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız domatesleri, küçük küçük doğradığımız sarımsakları ve soğanları ekliyoruz.

Pişen etin suyunu süzüp tepsimize alıyoruz.

Son olarak salçayı ve baharatları ekleyip 1/2 su bardağı sıvı yağ döküp elimizle iyice karıştırıp tepsimize yayıyoruz.

Daha sonra iki bardak su döküp 180°C ısıttığımız fırında patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Fırında Patates ve Fırında Et hazır.

Sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın