Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu – En Sevdiğim Yemek

Kırmızı Biber Tarifi için öncelikle kırmızı biberin içini çıkarın, çekirdeklerini iyice temizleyin, biberi iyice yıkayın ve kurumasını bekleyin. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayın.

Yıkanmış ve kurutulmuş biberleri tepsili fırın tepsisine yan yana dizin.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun ve iyice pişmesini bekleyin. Bu süre 15-20 dakika olabilir.

Biberler iyice kavrulunca fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Biberler tamamen soğuyunca kabuklarını çıkarın.

Hazırlanan biberleri dudakları aşağı bakacak şekilde iki kavanoza eşit şekilde yerleştirin.

Sarımsakları soyup bolca doğrayın ve kavanozların ortasına koyun.

Kaya tuzunu sıcak suya koyun ve çözünmesi için karıştırın.

Sonra yarısını ve yarısını kavanozlara bölün. Son olarak sirkeyi ikiye ve yarıya iki kavanoza bölün.

Sıvının kavanoza iyice oturması için delikleri bir kaşıkla açın.

Aşağıdaki videoda görebilirsiniz. Bitirdikten sonra kapakları sıkıca kapatın.

Son olarak kavanozları ters çevirerek bir gece bu şekilde bekletin ve sürenin sonunda buzdolabına kaldırın.

10 gün sonra turşular hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın