Közlenmiş Kışlık Biber – En Sevdiğim Yemek

Biber Konserve Tarifi için biberler 200 derecede önceden ısıtılmış fırında közlenir, kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkar. Öğütülmüş biber dörde bölünür, istenirse bütün olarak konulabilir.

Bir kaseye aldığımız biberlerin üzerine sarımsak, zeytinyağı ve tuz karıştırılır.

Biber karışımını kavanozlara dolduralım. su eklemeyin onun suyu yeterli olacaktır. Üzerlerine biraz zeytinyağı ekleyin.

Bir kaşık yardımıyla kavanozun kenarından hava alın, kavanozun kapaklarını sıkıca kapatın, büyük bir tencerede ters çevirin, üzerini geçecek kadar su ile doldurun, su kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatın. kaynatın, ardından temiz bir havlu üzerinde ters çevirin.

Konserve Biberler hazır.

Kavanozdan çıkarıp dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Ben kekik ile servis ediyorum. Kalanını kapağı açtıktan sonra buzdolabında bekletin.

Kapaklar hava geçirmez olduğu sürece konserveleriniz bozulmaz.

Deneyenlere bol şans…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın