Şimdi sıra Kanlıca mantarında 🙂 Kayınpederim geçen hafta Kastamonu’ya gitti, yaşadığı köye yağmur yağdıktan sonra bütün orman mantarla doldu. Çocukluğunda her yağmurdan sonra mantar toplamak için ormana giderlerdi. Bundan sonra, yaklaşık 10 kilo eski mantar toplamak için ormana gittiler.
Dün gece uğradım ve mantar aldım, eve gelir gelmez bol suda yıkayarak hazırlıklara başladım. Canlıca mantarının üst kısmı içe doğru çökük, turuncuya dönüyor. Dokusu çok gevrek. Çiğken biraz acı olan mantar, bol su ile kaynatıldığında inanılmaz lezzetli bir lezzete dönüşüyor.
Kararmaması için kaynayan suya limon eklenmelidir. Büyük mantarları küçük parçalara ayırıp küçük mantarları ayrı bir tencerede bütün olarak haşlıyorum. Biraz mantarlı güzel bir et yemeği yapmayı düşünüyorum 🙂
Sadece hazırladığınız kavrulmuş mantarları yiyebileceğiniz gibi börek, pankek ya da çeşitli hamur işlerinde de dolgu olarak kullanabilirsiniz. Kastamonuluların meşhur etli ekmeğine alternatif olarak ormandan topladıkları mantar dolmasını inanılmaz lezzetli olan mantarlı ekmeklerinde kullanıyorlar. denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Közlenmiş Mantar (Canlıca Mantarı) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kenevir mantarı 1 orta boy kuru soğan ½ çay bardağı zeytinyağı Yarım limonun suyu Tuz Karabiber
Közlenmiş Mantar (Canlıca Mantarı) Tarifi nasıl yapılır?
Mantarları bol suda yıkayın, yıkadığınız mantarlar küp şeklinde doğar. Geniş bir kapta suyu kaynatın, içine yarım limonun suyunu sıkın, doğranmış mantarları suyun içine dökün ve 10 dakika kaynatın. Haşlanmış mantarları süzün. Soğanı doğra. Zeytinyağını tavaya alın, yağı orta ateşte kızdırın ve soğanları tavaya alın. Soğanları bir dakika kadar kavurduktan sonra mantarları ekleyin. 6-7 dakika yüksek ateşte (suyu salıp çekene kadar) kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]