Közlenmiş Patlıcan Tarifi (Bergama Yöresinden)

Patlıcanlı omlet tarifini almak için önce patlıcanı yıkayıp kurutuyoruz, farklı boylardan siliyoruz, 3-4 geniş yerden çizikler atıyoruz, bir kaseye tuz ve 2 küp şeker ekleyip karıştırıyoruz. Patlıcanı bu suda bekletiyoruz.

Karabiber ve kapya kırmızı biberi doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alıyoruz.

Biberin üzerine bütün sarımsağı ekleyin

Domatesleri küçük küpler halinde kesin ve biberlerin üzerine dökün.

1 yemek kaşığı sirke, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip domatesin suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirin. 1/2 su bardağı su ekleyin ve karıştırın

Patlıcanların suyunu sıkarak ve sıvı yağ ile bir tavada kavurarak haşlıyoruz.

Kızaran patlıcanı tepsiye kağıt havlu üzerine koyuyoruz.

Patlıcanı ısıtılmamış bir fırın tepsisine koyuyoruz.

Pişmiş domates sosunu patlıcanların üzerine dökün.

Domatesleri elma dilimleri gibi kesin ve fırın tepsisine koyun, üzerine yeşil biber serpin ve domateslerin ortasına koyun.

2 yemek kaşığı susam serpin ve önceden ısıtılmış 220 C fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz.

Çalışırken istediğiniz gibi maydanoz serpin.

Patlıcan karıştırmaya hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın