Merhaba arkadaşlar. Ege’den gelen muhteşem lezzet, patlıcan uğultularıyla sofralarımıza yerleşiyor. Bugün sizlerle nefis bir tarif paylaşmak istiyorum. Patlıcanı seven herkes bu ağız sulandıran lezzeti denemeli. Umarım deneyen herkes tarifimden memnun kalır. Sırrı birlikte öğrenelim!
Patlıcanları soyun ve 1/2 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. Çok ince olmayacak şekilde keselim. Geniş bir kapta tuzlu su hazırlayın ve patlıcanı bu suda 15 dakika haşlayın, bekleyelim. Biberleri yıkayıp 4 parçaya ayıralım dilerseniz çekirdeklerini temizleyip suyunun döküldüğü bir kavanoza koyun. Suda bekleyen patlıcanın suyunu süzüp temiz bir bezle güzelce kurulayalım.
Kızartma yağını bir tavaya alıp patlıcan ve biberleri iki tarafını da kızartalım. Orjinal tarifte kızartma işlemi gerçek zeytinyağı ile yapılıyor ama ben ayçiçek yağında kızarttım arkadaşlar isteyen orjinal tarife sadık kalabilir. Ayrıca sebzeleri kızartırken çok kurutmamaya özen göstermeli, pembeleşinceye kadar kızartmalıyız.
Kızaran böreklerin fazla yağını alıp tavadan alıp kağıt havlu serilmiş bir tabağa alalım. Işık yandığında domatesleri ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım. Yemek pişirmek için bir tavaya veya 28 cm çapında büyük bir tencereye ihtiyacımız var, ben büyük bir tava kullandım.
Bir tavada közlenmiş patlıcan ve biberleri güzelce hazırlayalım. Patlıcanlar yağda kızartıldığı için yağ eklemenize gerek yok çünkü çok yağlılar.
Hazırlanışı bittikten sonra dilimlediğimiz domatesleri patlıcanın üzerine yayalım ve üzerine sarımsak serpelim. Tuzu son kez döktükten sonra tencerenin kapağını kapatalım.
Kullandığım domatesler sulu olduğu için yemek için fazladan su kullanmadım ama domatesleriniz çok kuru değilse yemeğinizi pişirmeden önce tavaya 1 bardak su ekleyerek yemeğinizi pişirebilirsiniz.
Yemeğin olduğu tavayı ocağa alıp yüksek ateşi açalım, su kaynamaya başlayınca altını kısalım ve domatesler eriyene kadar yavaş yavaş pişirelim.
Ocakta pişen yemeğimizi alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]