Krem Karamel – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Krem karamel nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 174 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 40 dakika, krem ​​karamel, karamel, krem ​​karamel, krem ​​karamel tarifi, sütlü tatlı, tatlı tarifi, yumurtalı tatlı, tatlılar

55 4.15 5 1

Krem karamel yapmaya gelince insan durur ve düşünür. Çevrimiçi incelemelerimde ve yemek kitaplarında, birçok insanın ilk denemede başarısız olduğunu gördüm. Bu biraz göz korkutucu görünüyor. İlk denemem bir aperatifti ve yaptığım tatlıyla gerçekten gurur duydum. Sırf güneş ışığını daha verimli kullanmak için normalde bu fotoğrafı çekmem gereken saatten 2 saat önce kalktım. Çekimden 1.5 saat sonra seninle tanıştı. Gerçekten buna değer olduğunu düşünüyorum. Karamelli kremayı yaparken değineceğim noktalara dikkat ederseniz bence başarısız olmazsınız. Aşk…

Karamelli krema tarifi için malzemeler

krema için:

    6 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 litre süt

Karamel hazırlamak için:

    1 su bardağı şeker 6-7 yemek kaşığı su

Krem karamel tarifi nasıl yapılır?

İlk önce şeker ve su karamelleşmesi için küçük bir teflon tavaya konur. Tencereyi ocağa alın ve yüksek ateşte şekerli su çekilip rengi koyulaşana kadar pişirin. Karameli çok koyulaşmadan ocaktan almaya dikkat edin, çünkü karamel siz fark etmeden yanabilir. Ocaktan alınan sıvı karamel hiç vakit kaybetmeden kapların üzerine eşit şekilde dağıtılır. (Buzdolabına koyarsanız karamel kristalleşir ve akmaz) Derin, geniş bir kapta, oda sıcaklığında yumurta ve şekeri koyulaşıp köpürene kadar çırpın. 1 paket vanilyayı ekleyin ve 2 dakika bekleyin. Daha fazla dayak devam ediyor. Sütü yumurta karışımına ekleyin ve yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. sürekli. Mikser kullanıldığı için yumurtalar aşırı kabaracaktır. Karamelize kaplara paylaştırın. Fırını ayarlayın ve 175 dereceye ısıtın, ocakta su kaynatın. Karamel kaplarını bir ateşe veya başka bir fırın tepsisine yerleştirin. Borcamın içine kapların yarısına gelecek kadar sıcak su dökün ve ocağa koyun. Kahverengi olana kadar pişirin. Kabından çıkarın, soğumasını bekleyin ve buzdolabına koyun. Yaklaşık 12 saat sonra servis yapın.

İpucu: Karamel yaklaşık 1 gün beklemiştir. Ama kaseden sorunsuz çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın