Çaya gelen misafirlerimiz için ne yapacağız sorusu kafamızı karıştırıyor. Bunu yapmak veya buna hazırlanmak düşüncesiyle insanın kalbi sıkışır. Benim taktiğim her zaman çayın yanına bir iki tuzlu ikram 🙂
Dün gecenin şanslı tatlısı kremalı pastaydı. Pastanın tadı ve dokusu muhteşemdi. Kek kalıbına koyduğum mandalina dilimleri sunumda göze hoş geliyor ama tek işlevleri bu değil, pastaya canlılık ve aroma da veriyorlar.
Ben bu keki yaparken margarin kullandım ama siz dilerseniz tuzsuz tereyağı da kullanabilirsiniz.
Kekinizi pişirirken malzemelerinizin oda sıcaklığında olması çok önemlidir. Yumurta, süt, yoğurt, meyve suyu ne kullanıyorsanız en az bir saat önceden buzdolabından çıkarın. Keki pişireceğiniz fırını ön pişirme sıcaklığına getirin ve bu sıcaklığa gelene kadar keki fırına koymayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Krem şantili kek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 150 gr margarin ½ su bardağı greyfurt suyu 1 su bardağı un + 1 su bardağından 2 parmak eksik 1 poşet kabartma tozu 1 poşet krem şanti (toz şanti 70 gr) 1 mandalina (isteğe bağlı)
Krem şantili pasta tarifi nasıl yapılır?
3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri şeker tamamen eriyene ve yumurta karışımı kar gibi olana kadar çırpın. Kabaran karışıma margarin ve krem şantiyi ekleyip karıştırmaya devam edin. Greyfurt suyu ve unu ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın ve son olarak kabartma tozunu da ekleyip 30 saniye karıştırın. Yıkanmış ve dilimlenmiş mandalinaları yağlanmış kek kalıbına dizin. Üzerine kek karışımını dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kekin ortasına kuru bir kürdan veya bıçak batırıp içini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve dilimler halinde kesin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]