Kremalı Fırında Patates – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Fırında kremalı patates nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 37 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 45 Dakika, Sıcak Mezeler, Büyük Şenlik, Fırında Patates, Cheddar Patates, Kremalı Patates, Muskat Patates, Patates Bratc, Pratik Tarifler

23 3,78 5 1

herkese günaydın!

Geçen hafta ortasında Afrika’dan döndüğümde tüm işlerimi bıraktım ve hafta sonu uzakta olduğum için hiç iş yapmadım 🙂 Arada bir tatil yapmak benim hakkım değil mi? ? 🙂 Cumartesi günü Bi’Big Fest’te Boğaz’ın keyfini çıkardık (detayları ve resimleri hafıza kartımda bulunca 🙂 Ben de bu sabah erkenden tarif yazmaya ve işlerimi toparlamaya başladım.

Benim gibi macera peşindeyseniz ve akşama nasıl yemek pişireceğiniz konusunda endişeleniyorsanız, o zaman kremalı lezzetli bir fırında patates size çok yakışacaktır. Tarife baktığınızda, hadi diyebilirsiniz 🙂 10 dakikada hazırlaması çok kolay, özellikle canınız lezzetli bir şeyler yemek istiyor ama et yemeklerine kendinizi kaptırmayın. Tossie ve ben şimdiden favorilerimiz olduk 🙂 Güle güle….

Aşk…

Kremalı Fırında Patates Tarifi için Malzemeler

    2-3 orta boy patates 1 kutu krema (200 ml) 2 diş sarımsak 50-60 gram çedar peyniri 1 çay kaşığı tuz, rendelenmiş muskat

Kremalı fırında patates tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri ve sarımsakları soyun ve ince halkalar halinde kesin. Fırın tepsisine patatesleri ve sarımsağı yayın. Üzerine muskat cevizi ve tuz serptikten sonra kremayı üzerine dökün. Alüminyum folyo ile kaplayın ve 180 derece fırında patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin. Alüminyum folyoyu patateslerden çıkarın. Patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırının ısısını 200 dereceye çıkarıp yemeğinizin rengi resimde görüldüğü gibi kahverengi olana kadar pişirip sıcak servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın