Kremalı ıspanaklı börek pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kremalı pasta, sütlü çörekle başlasam çoğumuz bitiririz diye düşünüyorum 🙂 Çocukluğumuzdan beri çok alışık olduğumuz bu kafiye ile kremalı börekleri bu hafta ilk kez yaptım.

Karışımı tam olarak kafama göre yaptım ve sonuçtan çok memnun kaldım. Ev yapımı hamur işleri kendi başlarına harika ama sanki bu pastaneden hazır alınmış gibi.

Ben sosta krema kullandığım için ekstra yağ eklemeye gerek olmadı. Çok çıtır ve çıtır çıtır oldu. 3 kişilik 3 yufka hamuru yaptık. Bu malzeme ile sadece hamur arttırılarak 4 adet yapılabilmektedir. Patates bulamacı ile bu tarifi denediğinizde eminim çok beğeneceksiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kremalı Ispanaklı Turta Tarifi İçin Malzemeler

    3 orta boy parça 300 gr ıspanak, şeritler halinde kesilmiş 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan

Sosu hazırlamak için:

    1 kutu krema (200 ml) 3 yemek kaşığı yoğurt 2 yumurta

Kremalı ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

Soğanı soyun ve doğrayın. Ispanakları 2-3 tane sulu kumu çıkana kadar yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve soğanları ekleyin. Orta ateşte soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkadığınız ve yemeklik doğradığınız ıspanakları 2-3 defa karıştırarak kavrulan soğanın içine atın. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tamamen birleştirilene kadar kasede krema, ayran ve yumurtaları çırpın. Yufkayı tezgaha alın ve sosu koymadığınız kısmı ikiye katlayarak bol miktarda sostan yayın. Ispanaklı harcı hamurun geniş kısmına şeritler halinde koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm ruloları sarıp yağlanmış tepsiye 3-4 cm aralıklarla dizin. Kalan krema harcına bir yumurta daha kırın ve çırpın. Kalan sosu tepsideki böreğin üzerine yayın. Son olarak üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın