Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Bugün sizlere çok lezzetli bir Kremalı Mantar Çorbası tarifi sunacağız. Hazır çorbalarda sıklıkla tercih edilen mantar çorbasını yaptığımızda lezzetinin farklı olacağını göreceksiniz. Biz her zaman doğal ev yapımı çorbayı destekliyoruz ve çocuklarınız için daha sağlıklı bir gelecek için bunu yaşam tarzınız olarak tanımlamalısınız. Üstelik kremalı mantar çorbası çok da zor olmayan bir çorba tarifi olacak ve hazırlandığında birkaç gün içeceksiniz. Bize göre çorba yaz kış sofralarınızın olmazsa olmazı ve mutlaka sofralara sıvı olarak dahil etmelisiniz. Kremalı mantar çorbası için özellikle mantar alırken çok dikkatli olmanız gerekir. Kültür mantarı olduğuna dikkat edin. Emin olmak için marka marketlerden mutlaka alın ve market gibi yerlerden mümkün olduğunca mantardan uzak durun. Mantarın boyutunu seçebilir ve zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Yine istediğiniz durumlara göre kremayı dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha hafif seviyorsanız ürünleri hafif olarak da tercih edebilirsiniz. Özellikle tavuk yemeklerinin önüne çok güzel bir ikram olur.
Kremalı mantar çorbası malzemeleri
1 kutu mantar Yarım kutu krema veya bir bardak süt 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı Tuz ve karabiber 1 litre su
Kremalı mantar çorbası hazırlama
Öncelikle mantarları dilimlemeden önce limonlu suda bekletirseniz renklerinin kararmasını önlemiş olursunuz. Bu işlemden sonra mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz. İnce doğranmış mantarlar çorbalarla iyi gider. Yağı tavaya koyduktan sonra üzerine doğranmış mantarları ekleyin. Mantarları suyunu bırakıp aynı suyu çekene kadar kızartın. Daha sonra unu ekleyip birlikte kavurun, aynı tencereye yeteri kadar su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya başlayana kadar kaynatın. Kaynattıktan sonra altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın, ardından ocaktan almadan önce kullanmak istediğiniz krema veya sütü ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin, tekrar kaynamaya bırakın ve ocaktan alın.
Afiyet olsun.