Kremalı muzlu turta nasıl yapılır? Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 35 dk, Basit Tarifler, Muffin Tarifleri, Damla Sakızlı Muffin, Kıbrıs Pastası, Kremalı Muffin, Kremalı Muzlu Muffin, Ekşi Mayalı Harç, Muzlu Pankek, Pakmaya Kahvaltı Menüleri 2018
1 5 5 1
Merhaba sevgili arkadaşım,
Sakızın eşsiz aroması ve muzun lezzetiyle harmanlanmış pratik krema harikası. Yaptığım her tarifte ne kadar dikkatli olduğumuzu artık hepiniz biliyorsunuz. Elimdeki malzemelerle yeni, pratik tarifler yaratmayı da seviyorum.
Bu tarif güzel ve pratik. Kısa sürede lezzetli turtalar ve kekler hazırlayabilirsiniz.
Daha önce burada sizinle bira yapma tüyolarımı paylaşmıştım. Taze malzemeleri oda sıcaklığında tutun ve iyice yoğurun. Lezzetli kek ye.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kremalı Muzlu Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket damla sakızlı mayalı Kıbrıs ekmeği 500 gr buğday unu 1 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta akı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık süt 1/2 su bardağı su
yukarı:
içeri:
- 1 paket Pakmaya ballı bademli puding 1,5 su bardağı süt ve 1 paket Pakmaya krem şanti
Kremalı muzlu turta tarifi nasıl yapılır?
Unu hamur karıştırma kabına eleyin. Sakız damlalarını Cyprus Cake bulamacına dökün ve spatula ile iyice karıştırın. Pudra şekeri, süt, sıvı yağ, tuz ve yumurta aklarını ekleyin. Azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde yarım saat mayalanmaya bırakın. Ekşi hamurdan gazı çıkarmak için tekrar hafifçe yoğurun. Hamurdan 10 eşit beze hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizin ve tepside 30 dakika mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Ördek pişerken 1,5 su bardağı süt ile pudingi pişirin. Ilıyınca üzerine krem şantiyi ekleyip çırpın ve buzdolabına kaldırın. Fırından çıkardığınız kekler soğuyunca tamamen ayırmadan enlemesine derin bir kesik atın. İçine soğuyan kremayı yayın ve muz dilimi dolgusu ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]