Kremalı Puf Tarifi Nasıl Yapılır?

Kremalı puf tarifi, nasıl yapılır?

Tencereye su, süt, şeker, tuz eklenir ve iyice karıştırılır. Kaynayınca un eklenir. İyice karıştırın ve ocağı kapatın. Soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın.

Puf böreği için: Bir kaseye şeker ve yağı ekleyin. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.

Hamuru 1 cm kalınlığında yağsız kağıdın ortasına yapalım, 10 dakika buzdolabında bekletelim ve kahve fincanı yardımıyla daireler şeklinde keselim.

Alt hamurunu sıkma torbasına dolduralım ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize eşit şekilde bastıralım.

Dikkatlice üzerlerine parlak bir haç koyalım

170dc önceden ısıtılmış 20 dakika, ardından sıcaklığı 165dc’ye düşürün ve 10 dakika pişirin.

Pişen ekmekler soğuyunca bıçakla ortadan ikiye keselim.

krem; Margarin hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirelim. En son margarini de ekleyip soğumaya bırakalım, soğuyunca mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.

Kremayı tütsü çubuklarımız ile sıkma torbası arasına dolduralım. Hamurun kapaklarını kapatıp üzerlerine çikolata sosunu dökelim.

Kremalı Puf servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın