Bu haftaya yoğun başladık ve aynı agresiflikle ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yoğun tempoda elimden geldiğince pratik ve lezzetli tarifler bulmaya ve bu şekilde kendime zaman ayırmaya çalışıyorum.
Tavada da pişirebileceğiniz bu balık için farklı soslar geliştirebilirsiniz. Vaktiniz varsa somonu biraz sarımsak, tuz ve zeytinyağı ile marine edip kremalı patates, soğan ve çeşitli sebzelerle pişirebilirsiniz.
Bol taze sebze ile servis etmenizi tavsiye ederim. Pratik, hafif, şık ve lezzetli tariflerde görüşmek üzere…
Aşk…
İçerik Tablosu
Somon tarifi malzemeleri
- Kişi başı 1 somon fileto veya fileto 1 yemek kaşığı tuz topları zeytinyağı karabiber ½ kutu (100 ml) krema 1 su bardağı konserve garnitür (karışık)
Kremalı somon tarifi nasıl yapılır?
Somon filetoyu keskin bir bıçakla 3 parçaya kesin. Somonu fırın tepsisine alın. Balığın üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber topları serpin ve fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin. 15 dakika sonra folyoyu açın ve somonu 5 dakika daha pişirin.
Buzdolabında soğutulmuş yarım paket çiğ kremayı mikserde yüksek devirde koyulaşıncaya kadar çırpın. Süzülen ve durulanan muhallebiyi krema ile karıştırıp servis tabağına yayın.
Fırından yeni aldığınız somonu kremanın üzerine yerleştirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]