Kremalı tavuk eşimin en sevdiği tariflerden biridir, lezzetli ve pratiktir. Sağlık sizin elinizde Kazban Hanım.
İçerik Tablosu
Kremalı Tavuk Tarifi Malzemeler
1 kilo tavuk eti
2 yemek kaşığı un
1 defne yaprağı
karabiber
tuz
Sosu hazırlamak için:
1 soğan
1 yeşil soğan
2 Havuç
200 gram mantar
1 yemek kaşığı limon suyu
3 Burası Sarımsak
200 ml krema
karabiber
tuz
Kremalı tavuk tarifi nasıl yapılır?
Tavuğu istediğiniz büyüklükte doğrayın ve 10 dakika yağda kızartın. Tavadan alıp 2 yemek kaşığı una bulayıp, karabiber ve tuz ekleyip tekrar kavurun.
Defne yaprağını ekleyin ve 5 tavuk suyu ile yumuşayana kadar kaynatın.
Sosu hazırlamak için sarımsak ve soğanı ince ince doğrayın ve soteleyin. Sırasıyla ince doğranmış yeşil soğanı, küp küp doğranmış havuçları, mantar dilimlerini, limon suyunu, karabiberi ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın.
10 dakika piştikten sonra kremayı ekleyin, tavuk suyundan 1 kepçe ekleyin ve kremayı çırpın. 3 dakika sonra altını kapatın ve haşlanmış patatese uygun olduğu için kabuklarını soyduğunuz patatesleri karabiber ve tuz ekleyerek haşladım.
Patatesleri tabağa alıp sosla süzdüğümüz tavuk etini döküp maydanozla süslüyoruz. Afiyet olsun.
Gönderen: Kezban
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]