Krep – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Aylar önce bulgur pilavı ile yaşadığım travmanın aynısını ben de gözleme ile yaşadım 🙂 Nasıl olduğunu anlatayım.

Orijinalini nasıl yaptığımı görmek için blogumda başvurduğum tarifler var, çünkü her zaman nasıl hazırladığıma göre şekilleniyorum. Araştırdığımda beni şoke eden ve sonuç alamadığım tarifler de var. İşte sıkışınca gözüm kapalı yaptığım bu pankeklerden ikincisi! Bunu neden yıllar önce yazmamışım diye hayıflanıyordum.

Neyse bu durumu telafi etmek için bir hamur çırptım ve en sade haliyle sizlerle paylaşmaya karar verdim (çikolatayı karıştırmayın :)).

Krep, dökme demir tavada veya krep tavasında pişirilen, elastik ve hafif, şekerli veya tuzlu hamurdan yapılan ince bir hamur işidir.

Temel malzemeleri yumurta, süt, un ve tuz olan bu lezzetli böreği çeşitlendirmek tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Sadece koyacağınız veya üzerine koyacağınız malzemeleri değiştirerek değil, ekleyeceğiniz unu da değiştirerek yeni pankekler oluşturabilirsiniz.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde ana yemek veya tatlı olarak servis edebilirsiniz.

Tarifin video açıklaması

Not: Bu tariften 4 adet köfte çıkıyor.

Aşk…

Krep tarifi malzemeleri

    1 yumurta 1,5 çay bardağı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz 1 tutam şeker Tereyağı veya tavayı yağlamak için biraz sıvı yağ

Krep tarifi nasıl yapılır?

Tuz, şeker ve yumurtaları çırpın, sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek çırpın ve ardından akıcı ve pürüzsüz bir kıvama gelen hamuru yoğurun. Teflon tavayı kızdırın ve biraz yağlayın. Isınan tavaya pankek hamurundan yarım kaşık dökün. Hamuru kepçenin arkası ile yayın. Krepin diğer tarafını aşağı bakacak şekilde çevirin. 15-20 saniye daha pişirin ve düz bir tabağa aktarın. Tüm krepler pişince sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın