Kruvasan tarifi mayalı hamur olunca biraz ürkütücü geliyor ama yapmaya başlayınca aslında hiç de zor olmadığını anlıyoruz 🙂 Ben de öyle dedim ama ilk denemem resmen beton gibiydi 🙂 Kontrol ettiğimde tarifte nerede hata yaptığımı bulamadım. Aynı sonucu yaşamanızı istemediğim için adım adım “Hamur nasıl mayalanır?” Kruvasan böreği yapmak için bölüm yazdım ve adım adım fotoğraflar çektim.
Hamur fermantasyonu tamamen kimyasal bir işlemdir ve en önemlisi mayanın tazeliğidir. Hamuru mayalarken malzemelerinizin tazeliğini kontrol ettiğinizden emin olun. Ayrıca oda sıcaklığı da çok önemli, hamurun mayalandığı yer ne kadar sıcaksa hamur o kadar hızlı mayalanır.
Kruvasanlarınızı krem peynir, reçel, fıstık ezmesi veya çikolata ile servis edebilirsiniz. kolay gelsin artık 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kruvasan tarifi malzemeleri
- 500 gram un (4,5 su bardağı) Yarım paket yaş maya (21 gram) 50 gram margarin (bir paketin 1/5’i) 2 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık süt 2 yumurta Yarım paket un margarin (fırçalamak için) Bir yumurta sarısı (ekmeğin üzerine sürmek için).
Hamur fermantasyonu:
Önce sütü ısıtın. (Kaynatmayın, serçe parmağınızın girebileceği kadar ısınır.) Sütü ısıttığınız kaba ufalanmış maya ve şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Tüm unu geniş bir karıştırma kabına alın. Ortasını açıp hazırladığınız mayayı ekleyin ve ön mayalanması için 10 dakika bekleyin. Ön mayalama işlemi bittiğinde kalan tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına ekleyin ve kaba yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kabın üzerini streç filmle kapatıp ılık bir yerde yarım saat dinlendirin. (Ortam ne kadar sıcaksa o kadar çabuk kabarır) Hamur iki katına çıkarsa mayalanmanız başarılı demektir.
Kruvasan böreği tarifi nasıl yapılır?
Fermantasyon işleminden sonra hamuru hafifçe un serpilmiş bir masaya koyun ve 1,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde düzleştirin. Açtığınız hamurun yüzeyine üç parça olacak şekilde dikdörtgen olacak şekilde ele alıp elinizle sağ ve sol taraflarına 50 gr sıvıyağ sürüp bu parçaları resimdeki gibi ortada karıştırın. Bu işlemi yaptıktan sonra hamuru içine sığacak bir kaba alıp üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın (hamuru yuvarlayın, katlayın ve dolaba geri koyun). Hamuru 25-30 cm uzunluğunda, taban kenarı en az 10 cm olacak şekilde üçgenler halinde kesin. Hamuru geniş kenarından açın. Hamuru yağlı kağıt veya arduvaz serili fırın tepsisine 5 cm aralıklarla dizin. 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]