medyauzmani.com

Kruvasan Pasta Yapımı – Tatlılarım

Kruvasan Böreği tarifi için ılık su, şeker ve mayayı bir kaba alıp karıştırıyoruz.

Daha sonra un hariç tüm malzemeleri karıştırıp unu sistematik olarak ekleyip yumuşak hamuru kulak gibi yoğuruyoruz.

Üzerini örtüp hamurun kabarmasını bekleyin.

Mayalı hamurdan 14 beze yapıyoruz.

İlk 7 bezeyi tek tek alıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz, her birinin üzerine margarin sürüyoruz ve üst üste değil üst üste koyuyoruz.

Diğer 7 beze için de aynı işlemi yapıyoruz.

Elimizle kenarlarından çekerek hamuru olabildiğince açıp genişletiyoruz.

12 parçayı bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesip dıştan içe doğru katlayıp tepsiye diziyoruz.

Yumurta sarısı ile yıkayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın