medyauzmani.com

Kruvasan Tarifi – Tatlılarım

Tabii ki, bu harika, inanılmaz güzel kruvasanı yapmanın başka yolları da var. Öncelikle bu tarif için masmavi3mutfaga’ya teşekkür etmek istiyorum, tariflerini çok seviyorum.

Kruvasan tarifi için yarım su bardağı ılık süt, maya, şeker ve 1 su bardağı unu bir kapta karıştırmaya başlıyoruz ve ön mayalama işlemini yapıyoruz. 10 dakika bekliyoruz.

Daha sonra diğer malzemeleri karıştırıp 10 dakika çırpıyoruz ve güzel yumuşak bir hamur elde ediyoruz, keşfetmeye bırakıyoruz.

Hamuru 9 eşit parçaya bölün ve yuvarlak bir tabak gibi açın.

Aralarına 90 gr tereyağı koyup üst üste koyuyoruz ve buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.

Tereyağı iyi donar. Hamurumuzu oklava yardımıyla fazla bastırmadan açıp 16’ya bölüyoruz.

Dilediğiniz malzemeleri koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.

15 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra yumurta sarısını koyup 190 derecelik fırında pişiriyoruz.

Lezzetli Kruvasan servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın