Kruvasan – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

herkes için barış,
Haftanın ilk günü bitti 🙂 Bilgisayar başına oturabiliyorum. Sabah nedense biraz depresif uyandım. Sonra o havayı düzeltmek için mutfakta bir nefes aldım. Sadece iki dilimi kullanacağım kruvasan tarifim için dev bir pasta yaparak rahatlamaya ilk adımı attım.

Kek fırından çıktığında ben zaten yeni tarifi hazırlarken tezahürat yapıp şarkı söylüyordum. Doğramak, yoğurmak, pişirmek ve bir şeyler üretmek bence dünyanın en eğlenceli işi. Tüm gerginliği yoğurma kabında bırakıp mutfağın kuş gibi aydınlanmasına izin veriyorum.

Şimdi gelelim ikram için yaptığım ay çöreğine…

Ay kekleri de kalan pastaları değerlendirebileceğiniz bir tarif. Ceviz dışında fındık da ekleyebilirsiniz. Üzeri için fındık kullanacaktım ama evde tek dilim olduğu için badem kullandım. Görünüşü ve tadı çok güzeldi.

Farklı dolgularla tatlı ve tuzlu pastalar yapmaya devam edeceğim. Tarifler yakında 🙂

Aşk…

Hamuru hazırlamak için:

    1 yumurta akı (orta boy olacak) 1 su bardağı tuzsuz tereyağı (eritilip soğutulmuş) 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı çay kaşığı ucuyla tuz 4 su bardağı un

İç harç için:

    2 su bardağı kakaolu kurabiye 1 çay bardağı ceviz içi 1 çay bardağı kuru üzüm 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı süt

yukarı:

    1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı fındık veya badem sütü

Ay çöreği tarifi nasıl yapılır?

3 su bardağı unu karıştırma kabına alın ve elinizle ortasını açın. Tereyağı, süt, maya, şeker, tuz ve yumurta aklarını ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kalan unu ekleyin ve hamuru mutfak masasında 3-4 dakika yoğurun. Tezgaha ve ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde yoğurma kabına alın üzerini streç filmle kapatın ve 20 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken iç harcı için gerekli tüm malzemeleri bir tabakta karıştırın ve kenara alın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Açtığınız hamurları merdane yardımıyla hafif unlanmış tezgahta çok incelmeden açın. Ortasına bastırıp şekil verdiğiniz harçtan bir yemek kaşığı kadar koyarak rulo yapın ve ay şekli vererek fırın tepsisine dizin. 15 dakika mayalandıktan sonra sütle karıştırılmış yumurta sarısını ekmeğin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın