Merhaba sevgili arkadaşım,
Seda bu hafta sonu pikniğe geldi. Onun sayesinde geldiğinde yanında güzel kurabiyeler, hamur işleri ve tatlılar getiriyor. Ama tariflerini genelde göz göre göre yapıyor o yüzden sizlerle pek paylaşamıyorum 🙂
Bu kez ölçülerini eksiksiz aldım ve hemen sizinle paylaşmak için yazdım. Lezzeti ise pastaneler ile adeta yarışıyor. Katkısız, lezzetli ve ağız sulandıran formülü ile eminim çok seveceksiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Çörek Otu Mini Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta (sarısı için) 2 paket kabartma tozu ½ çay kaşığı pudra şekeri 1,5 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tuz 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi 4 yemek kaşığı çörek otu 5,5 – 6 su bardağı un
Çörek Otu Mini Kurabiye tarifi nasıl hazırlanır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına alıp üzerine sıvı yağı, yumurta aklarını, pudra şekerini, tuzu, kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Çörek otu ve 2 su bardağı unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu ilave edip ele ve kaseye yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Toplanan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Kurabiye toplarınızı parşömenle kaplı fırın tepsisine yaklaşık 2 cm aralıklarla yerleştirin. Fırça yardımı ile ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]