Küçük Lahmacun

Fındıklı Lahmacun tarifi için malzemeler

hamur için

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 sanal paket
  • 5 su bardağı su (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak, bire bir ilave edelim ve her kapta yoğurarak kıvamını kontrol edelim)

iç harç için

  • 500 gram kıyılmış et
  • 3 soğan (ince doğranmış)
  • 8 dolmalık biber (ince doğranmış)
  • 1 orta boy kase domates sosu
  • Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ¼ çay kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • isot (tadına göre ayarlayın)

Hamacon için fındık tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

  1. Hamuru için sütü ve suyu karıştırma kabına alın.
  2. Mayayı ekleyip karıştırın.
  3. Maya eriyince şeker ve tuzu ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  4. Daha sonra sıvı yağı ekleyip karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave edin.
  5. Hamuru güzelce yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
  6. İç harcı için tüm malzemeleri bir kaba koyun ve iyice karıştırın.
  7. Hamur iyice mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hamuru bölüyoruz.
  8. Sonra bir parça alıp açıyoruz ve ben Lahmacun fındığını yaptığım için ağzı küçük oluyor.
  9. Hamuru açıp tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine iç harcı koyup 200 derecelik fırında ters çevirerek pişiriyoruz.

Resimli fındıklı lahmacun tarifi

  • tatlı tarifi
  • fındık
  • hamur tarifleri
  • Lahmacun
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Artık yurt dışından pizza satın almak yok

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın