küp irmik helvası; Lokum Tarifi İçin Malzemeler
İrmik helvası tahin için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım çay kaşığından fazla
- 2 su bardağı irmik
- 4 yemek kaşığı un
şerbet
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
bulmak
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
küp irmik helvası; Türk lokumu tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- İlk olarak şerbeti ocağa koyalım.
- İyice kaynarken irmik ve unu kavuralım.
- Üzerine şerbeti ilave edip karıştırarak pişirelim, ağzını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen helvayı streç filmle kaplı bir tabağa dökelim ve güzelce bastırarak şekil verelim.
- Sonra çıkarın ve küpler halinde kesin.
- Hindistan cevizine bulayıp servis edelim.
küp irmik helvası; Resimli lokum lezzet tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]