küp irmik helvası; Lokum

küp irmik helvası; Lokum Tarifi İçin Malzemeler

İrmik helvası tahin için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım çay kaşığından fazla
  • 2 su bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı un

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su

bulmak

  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

küp irmik helvası; Türk lokumu tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak şerbeti ocağa koyalım.
  2. İyice kaynarken irmik ve unu kavuralım.
  3. Üzerine şerbeti ilave edip karıştırarak pişirelim, ağzını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  4. Dinlenen helvayı streç filmle kaplı bir tabağa dökelim ve güzelce bastırarak şekil verelim.
  5. Sonra çıkarın ve küpler halinde kesin.
  6. Hindistan cevizine bulayıp servis edelim.

küp irmik helvası; Resimli lokum lezzet tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın