Merhaba sevgili arkadaşlar, çok uzun zamandır bu kurabiyeleri önce çubuklarla sonra da bu tatlı kurabiye sepetlerinden şekerlemeler yapmak istiyordum. Dün gece geç vakit oldu, bir gece önce pişirip soğuttuğum kurabiyelerimi 1.5 saat erken kalkarak süsledim ( royal icingde yaptım ama kullanmaya vakit olmadı) ve devam etmek için yola koyuldum. Çalışma. Ama gidiyor muyum? Dekorasyon istediğim gibi bitmese de çok sevdiğim kurabiyelerimi yanıma alır, fotoğraflarını çeker, ne pahasına olursa olsun sizlerle paylaşırdım, yoksa meteliksiz kalırdım.
Görüntüsü ve tadı arkadaşlardan tam not aldı ve kurabiyelerimizin hepsi bitti.Hava koyu olduğu için resimler biraz karanlık çıktı. İkinci fotoğrafta katırla birlikte küçülen çiçekli pastayı yiyen oburix Pervin 🙂 Bayıldım…
Yeni kurabiyeler çok yakında…
İçerik Tablosu
Kurabiye sepeti tarifi malzemeleri
- 1 yumurta 130 gram tereyağ 2-2,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (buğdayda kullanılır) 1 su bardağı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 15-20 tahta çubuk şeker hamuru gıda boyası
Kurabiye sepeti tarifi nasıl yapılır?
Tereyağının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve küp şeklinde kesin. 1 bar un, 1 su bardağı pudra şekeri, kabartma tozu ve nişastayı birlikte bisküvi hamurunu yoğuracağımız kaba eleyin. Ortası su birikintisi gibi açılır, yumurta kırılır, tereyağ eklenir ve yoğurmaya başlanır. Yoğurma sırasında ikinci bardak unu yavaşça eleyin. Hamur beze kıvamına gelince ikiye bölünür, un serpilerek merdane yardımıyla 1,5-2 cm kalınlığında açılır. Kullanmak istediğiniz kurabiye kalıpları ile hamuru açın. Fırın 180 dereceye ısıtılır, bisküviler pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir ve çubuklar takılır. Yaklaşık 15-20 dakika kurabiyelerin rengi değişene kadar pişirin. Soğuduktan sonra şeker hamuru ile süslenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]