Kurabiye tarifi (1 hamur 5 kurabiye) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Günleri nasıl geçiriyorsun? Bayram hep aynıydı bu sefer bizde oldu ama bu sefer böyle olsun diyoruz. Sadece günlerinizi neşelendirmek için köşede bekleyen tarifleri paylaşmaya devam ediyorum. Bu tarif Lizette dergisinde Anneler Günü için hazırladığım tariflerden biri.

Aynı hamurdan 5 farklı kurabiye yapabilirsiniz. İnstagramdan takip etmeyin bol bol ❤️ bırakmayı ve tarifimi kaydetmeyi unutmayın ☺️💕

1 hamur 5 çeşit kurabiye

Kurabiye tarifi malzemeleri (1 hamur 5 kurabiye)

    1 yumurta (büyük) 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 1 su bardağı pudra şekeri 4 su bardağı un 1 su bardağı buğday nişastası 2 tepeleme tatlı kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin

Kurabiye tarifi (1 hamur 5 kurabiye) Tarif Nasıl Yapılır?

Derin ve geniş bir kaba yumurtaları ve tereyağını alıp karıştırın. Pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu bir bardak su ekleyerek yoğurun. Hamuru ikiye bölün, ikiye bölün ve kakaoyu ekleyip iyice yoğurun. Kahve çekirdeği kurabiyeleri için birkaç ceviz doğrayın. Elinizde yassılaştırıp oval şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin. Bir şiş, kürdan veya bıçak kenarı kullanarak uzunlamasına bir çizgi oluşturmak için kurabiyeleri aşağı doğru bastırın. Tutku kurabiyeleri için 3 adet sade hamura 3 adet fındık büyüklüğünde kakao tanesini dizip elinizde hafifçe yuvarlayın. Diğer kurabiyeler için çatalla parmak şekli vererek veya küçük toplar yaparak şekil verin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar tepside bekletin ve istenirse eritilmiş çikolataya batırarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın