Kürt Köfte Tarifi için (Van Bölgesi),
Bulgurunuzu ve sıcak suyu derin bir kaba alıp bulgurunuzun yumuşamasını bekleyin.
Bulgurunuz yumuşayınca tuzu, naneyi ve unu ilave edip, elinizi ıslatıp iyice karışana kadar yoğurun.
Sosu için; Yağınızı bir tavaya alın ve üzerine ince ince doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin.
İyice kavrulunca domatesinizi ekleyin ve karıştırarak kokusu çıkana kadar pişirin.
Son olarak karabiber karabiber kimyon tuzunu ekleyip ateşi kapatın.
Pişmiş eti bir kevgir yardımıyla alın ve ilk ısısı çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Ardından hazırladığınız sosu dökün ve 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz serpin.
Kürt Köftesi servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]