Kuru Bamya Çorbası için öncelikle kuru ot, ellerimizle iyice ovuşturularak tüylerinden temizlenir.
Daha sonra bamyalar yarım sıkılmış limon suyuyla birlikte sıcak suya atılır, 10 dakika kaynatılır, hemen süzülür, soğuk suda bekletilir ve soğumaya bırakılır.
Sabit bitkinin lifleri yıkanır. Bu eylemler nazikçe yapılır.
Üzerine yağda kavrulmuş soğan, kavrulmuş et eklenir.
Domates ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Üzerine sıcak su eklenir.
Limon suyu ve limon tuzu eklenir, bamyalar sıcak suya atılır. Yemeklerimiz tekrar nazikçe karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılır, kaynamaya başlayınca ocağın altı küçülür. Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Kuru Bamya Çorbası servise hazır.
Ekşi maya isteğe göre değiştirilebilir
Yemek yemek ister 💞💞💞
Otu pişirirken çok fazla karıştırmak yiyeceklerin dağılmasına neden olur.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]