Kuru Et – En Sevdiğim Yemek

Kuru Et Tarifi için öncelikle kuru patlıcan ve biberleri kaynar suda haşlayıp kenara alın.

Tencereye zeytinyağını ve kıymayı koyup suyunu çekene kadar kavurun.

İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.

Sarımsağı ekleyip biraz kavurmaya devam edin.

Üzerine pirinç ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.

Kaynayan kuru hamura çok fazla bastırmadan çamuru dökün ve tencereye koyun.

1 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 su bardağı suyu ekleyip malzemelerin üzerine karıştırın.

Kısık ateşte pişirin.

Kuru Et Dolması servise hazır.

yemek ister misin 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın