Kuru Fasulye – En Sevdiğim Yemek

Kuru Fasulye tarifini hazırlamak için geceden suda beklettiğimiz fasulyelerin üzerine 4-5 parmak kaynar su koyarak fasulyeleri pişirmeye başlıyoruz.

Daha sonra kendi suyunda kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Fasulyeler haşlanırken yemeklik olarak 2 adet soğanı kesiyoruz.

Zeytinyağını ekleyip soğanı kavurun.

Etleri küp şeklinde doğrayıp tenceremize alıp hızlıca karıştırarak devam ediyoruz.

Et bıraktığı suyu alana kadar hızlıca devam ediyoruz.

Daha sonra domates ve biber salçamızı ufak ufak doğrayarak tencereye koyuyoruz.

Etin yüzeyine ulaşıncaya kadar tencereye kaynar su ekleyin.

Etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Fasulyeler pişince fasulyeleri etli tencereye alıp iyice karıştırıyoruz.

Son olarak üzerine tuz serpip kaynatmaya devam ediyoruz.

Birkaç dakika kaynattıktan sonra altını kapatın ve bırakın.

Etli Fasulye hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın