Kuru Fasulye,
Kızarmış yiyecekleri seviyorsanız, yaz aylarından fasulye turşusu yapmak istiyorsanız, turşuları en lezzetli, en etkili şekilde yapıyoruz.
Soğuk fasulyeyi pişirmek için önce aldığımız fasulyeleri yıkarız.
Yıkadığımız fasulyelerden üç parça kesiyoruz.
Bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz.
Fasulyeleri kaynar suya koyun ve beş dakika pişirin. pişiririz.
Haşlanan fasulyeleri süzgeçe alıp soğuk su döküp suyunun iyice süzülmesini bekliyoruz.
Sarımsakları yıkayıp bütün olarak kullanıyoruz.
Bir kavanoza 6 diş sarımsağı koyuyoruz ve kavanoza taze fasulyeyi güzelce koyuyoruz.
Aynı işlemi diğer kavanozlar için de yapıyoruz.
Kavanoz için dekapaj için 1 kaşık tuz, 1 kaşık şeker ve 1 su bardağı sirke koyuyoruz.
İçme suyunu kaynatıp bir kavanoza koyuyoruz, kapağını kapatıp ters çevirip bir gün bekliyoruz.
Kavanozların üzerini havluyla kapatıp bu şekilde bekliyoruz.
Serin bir yerde saklıyoruz.
Fasulye çorbası hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]