Kuru Fasulye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın en güzel tariflerinden biri de kuru fasulye. Etsiz barbunya ya da denizci usulü fasulye dememe gerek yoktu 🙂 çünkü içinde bir şey olunca daha çok etli ya da sucuklu fasulye olarak tanımlıyoruz.

Bu tarifi paylaşmamın nedeni, birçok kişinin etsiz pişirilen bir fasulye yemeğinin tatsız olacağını düşünmesidir. Aslında, bazı püf noktaları izlerseniz, et kadar lezzetlidirler. Etli ve kıymalı bu yemeği rahmetli anneannem pek sevmezdi. Yemek etsiz olunca dedem hapşırırdı, sanırım bütün evlerde aşağı yukarı aynı 🙂

Fasulyeyi etsiz hazırlıyorsanız, ekleyeceğiniz hiçbir malzeme fasulyenin tadının önüne geçmemelidir. Bunun için soğan, biber, domates ve salçayı mutlaka güzelce kavurmak ve çiğ bırakmamak gerekiyor. Ben hazırlarken 1 diş sarımsak ve 1 defne yaprağı ekleyin. Defne ve sarımsak tatları, domates bazlı tariflerle iyi eşleşir. Sarımsağı eklerken kırmadan, ezmeden hepsini eklemeye özen göstermelisiniz.

Tarifin video açıklaması

Fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişir. Bu nedenle pişirme sırasında zaman zaman kontrol edebilir, gerekirse su ekleyebilirsiniz.

Aşk…

kuru fasulye tarifi malzemeleri

    2 su bardağı kuru fasulye 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 büyük boy kuru soğan 2 orta boy domates 3-4 adet tatlı yeşil biber 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı rendelenmiş domates 1 defne yaprağı 1 diş sarımsak Tuz Karabiber 5-6 su bardağı suyun

Kuru fasulye yemeği tarifi nasıl yapılır?

İki su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Sabah ıslanan suyu süzüp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip 25 dakika haşlayın. Soğanı doğra. Biberleri halkalar halinde kesin. Soyulmuş domatesleri küpler halinde kesin. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada kızdırın. Soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domates püresini ekleyip kavurmaya devam edin. Su, defne yaprağı ve bir diş sarımsağı ekleyip karıştırın. Haşlanmış fasulyenin yarısını ekleyin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip tekrar kaynatın. Defne yaprağını ve sıcak ayakları çıkarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın