medyauzmani.com

Kuru Fasulye ve Pastırma (Bunu Hiç Denediniz mi?)

Kuru Fasulye ve Pastırma Tarifi için önce 3,5 su bardağı fasulyemizi hazırlıyoruz ve bir gece önceden ıslatıyoruz. Sabah suyunu süzüp üzerine taze su ekleyip ocakta açıyoruz.

Fasulyelerimiz pişerken tavaya bir yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz ve eriyince ocaktan küp şeklinde kestiğimiz pideyi veya ekmeği çevirip tereyağına ekleyip karıştırıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kızarmış ekmekleri diziyoruz, tek sıra halinde yayıyoruz, fırını 150 dereceye ayarlayıp fırına veriyoruz.

Bir tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanlarımızı tencereye alıp domatesleri tek tek soyup küp küp doğrayıp soğanların yanına koyuyoruz.

Yeşil biberi doğrayıp sarımsakla birlikte doğrayıp hepsini harmanlayıp salça, toz şeker ekliyoruz.

Göz boyutu 1.5 cm. 1/2 cm uzunluğunda. Bolca kestiğimiz pastırmayı koyup sosumuzu ilave ederek haşladığımız fasulyeleri ilave ediyoruz.

Tuz ve baharatları ekleyip beş dakika pişirin. karıştırıyoruz.

Bu sırada kızarmış ekmeği fırından alıp bir kaseye koyuyoruz, hazırladığımız fasulye ezmesini ekmekten arta kalan yağlı kağıt ile fırın tepsisine döküp karıştırıyoruz.

Üzerine kızarmış ekmek hazırlıyoruz, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri sürüyoruz ve 180 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.

15 dakika. sonra kuru fasulye ve pastırmamız hazır.

Pirinç pilavı ve siyah erik kompostosu ile lezzetlidir.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın