Kuru Fasulye ve Tavuk Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar, herkese merhaba. 🙌 Bugünkü tarifim kuru fasulye yemeği.

Geleneksel Türk yemeklerinden biri olan kuru fasulye aromasını evinize yayacak ve tatsız kalmayacaksınız.

Nefis bir kuru fasulyeli ekmek yemeğine ne dersiniz 😋 tadı o kadar güzel ki kimse tadına bakmıyor. Misafir sofralarının en sevilen yemeklerinden biri diyebilirim. Kesinlikle denememizi tavsiye ederim. Bu muhteşem lezzeti denemeden ayrılmayın. Birçok kişi etle yapar, tadı güzeldir, ben de yaparım ama bu sefer tavukla yaptım. Tavukla iyi olduğunu söyleme. Denediğinizde benimle aynı fikirde olacaksınız. Fark yok inanın lezzet aynı 👌 gelin kuru fasulye tarifimize devam edelim. 👇

Lezzetli bir kuru fasulye yemeği elde etmek için öncelikle bir kase kuru fasulyeyi derin bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su dökelim.

Birkaç saat demlenmesine izin verin. Ardından beklediğimiz kuru fasulyeleri düdüklü tencereye alıp suyunu değiştirelim, bir kaşık tuz ekleyip pişirelim.

Haşlanmış fasulyeleri süzgeçten geçirin.

Diğer taraftan yemek için kestiğimiz tavuğumuzu başka bir tencereye alıp karışımda kızartalım.

Küçük küçük doğranmış soğanımızı alıp üzerine yeteri kadar yağ ekleyelim. Açık renk alana kadar karıştıralım.

Kapya kırmızı biberimizi çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım ve karıştıralım.

Bir yemek kaşığı salça, bir tatlı kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı kırmızı biber ve bir tatlı kaşığı tuzu da ekleyip güzelce karıştırmaya devam edelim. Artık kuru fasulyelerimizi aktarabiliriz.

1,5 litre suyu birkaç kez karıştırarak ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.

Fazla karıştırmayın, fasulyeleriniz zaten piştiği için dağılacaktır.

Kuru fasulyemiz hazır. Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım.

Afiyet olsun. Bu aşk 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın