Yeşil fasulye zamanı. Dondurucudan kullandım geçen yaz hazırladım, doğradım, hafif pişirdim, süzüp dondurucuya koydum, son paketimi kullandım. Bu yıl daha fazlasını yapmayı planlıyorum.
Taze isterseniz, hazırlayıp kestiğimiz yeşil fasulyeleri (yaklaşık bir santimetre büyüklüğünde) yarım fincan kahve yağı ile kızarttığımız yemeklik soğanlarla birlikte ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar yıkayıp süzüyoruz. çözülür. tamamen gitti. Son beş dakikada baharatları, tuzu, sarımsağı, karabiberi, kimyonu ekleyip karıştırıyoruz.
Bu arada ayrı bir kapta beş yumurtayı kırın (beş kişi yedik, kişi başı ne kadar yumurta kırdık, doyuyorsanız orantılı olarak fasulye ekleyebilirsiniz) yumurtaya tuz ekledikten sonra. , isteğe göre pul biber ve karabiber ekleyebilirsiniz. Fasulyeleri kavururken tuzu da eklediğimizi unutmayalım.
Yumurtaları çırparak baharatları ekliyoruz ve kavrulan fasulyelerin üzerine döküyoruz. Yumurtaları tek tek kırıp karıştırmak istemiyorsanız, kırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirebilirsiniz ama ben karıştırarak pişirdiğim için kapatmadım.
Bir Karadeniz yemeği olan kuru fasulye ve yumurtayı bu şekilde yiyebilir ya da sarımsaklı yoğurt ekleyerek de yiyebilirsiniz. Hepsi çok güzel, denemenizi tavsiye ederim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]