Kuru Köfte Tarifi,
Birbirinden lezzetli yemeklerimin sevgili takipçileri tarifime geçmeden önce bir iki kelime tevazu ile yazıyorum. Yemek yapmak ilk aşk, sıkı çalışma ve sabırdır. Vereceğim sır sabır ve emek isteyen bir yöntemdir. Yapanlara kolay gelsin.
Karabiber ve kapya biberini yıkayalım.
Çekirdeklerini içlerinden çıkarıp güzelce doğrayalım.
Köfteleri hazırlayacağımız kaba alıp maydanozu, taze soğanı ve sarımsağı çok düzgün bir şekilde kesiyoruz.
Soğanı doğrayın ve bir karıştırma kabında birleştirin (bu şekilleri bir havluya yayın ve keskin bir bıçakla tekrarlayın ve iyice ezin) ve tüm baharatları, yumurtaları, tuzu, kabartma tozunu, galeta unu, salçayı ekleyin. , zeytinyağı ve kıyma ile en az 25 – 30 dakika pişirin. Sabırla kaşınıyoruz.
Daha sonra buzdolabına alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Sonra çıkarın ve 10 dakika bekleyin. Bolca yoğuruyoruz, elimizi sürekli ıslatıyoruz, istediğimiz şekli veriyoruz, tekrar dondurucuya koyuyoruz, patatesleri soyup ince ince kesiyoruz.
Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırıp kağıt havlu ile kurutuyoruz patatesleri tavaya atıp kızartıyoruz kızarmış patatesleri kağıt havlulu bir kaba koyuyoruz ve börek bitince eti çıkarıyoruz . buzdolabında ve kızartmaya başlayın.
Onları kağıt havluyla bir kaba alıyoruz.
Hepsi kızartıldığında kuru etlerimiz hazır.
keyifle yiyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]