Kuru fasulyeli kek tarifi için öncelikle 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden yıkayıp, ıslatıp kabarması için su ekleyip bir tencereye alıyoruz. Ertesi gün tencereyi ocağa alıp kuru fasulyeyi beş dakika haşlayıp suyunu süzüp tekrar su ekleyip pişirmeyi bırakıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bu pişirme süresi her fasulyeye göre değişir.
Kuru fasulyeleri mutfak robotunda süzüyoruz, 1 yemek kaşığı su ilave ederek kolayca karıştırıyoruz.
2 yumurtayı bir kaseye kırıyoruz ve 1,5 su bardağı şekeri ekleyip mikser ile tatlı bir karışım olana kadar çırpıyoruz.
Bir bardak ceviz çırpıyoruz. Tatlı çamura kuru fasulye ve ceviz ekliyoruz.
1 çay kaşığı tarçın ve bir paket vanilya ekleyin ve karıştırın.
Isıya dayanıklı yağlanmış bir kaseye dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
2 yemek kaşığı kakao, 1/2 su bardağı şeker ve kakaolu pudingi tencereye alıyoruz.
Süt ve 2 su bardağı suyu koyup karıştırıyoruz, ocağa alıp kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca margarin veya fındık gibi tereyağını döküp karıştırıyoruz.
Pişmiş sıcak fasulyeli kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendiriyoruz.
İstediğiniz şekilde dekore ediyoruz
Fasulyeli kek hazır
Afiyet olsun
Adım Adım Fasulye Turtası Tarifi Yapılışı:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]