Merhaba sevgili arkadaşım,
Temel humus tarifinden pastırmalı humusa, kabak humusundan karnabahar humusuna ve pancar humusuna kadar 6 farklı humus tarifim var blogumda. Hepsini ayrı ayrı severim ama kuru domatesli leblebinin tadı bambaşkaydı.
İstediğim kıvama göre su miktarını ayarlıyorum. Ben buzluktan çıkardığım için kaynar su kullanamıyorum ama taze kaynatıp humus yaptıysanız lezzetini artırmak için su yerine kaynar su ekleyebilirsiniz. Unutmayın, domatesleriniz çok tuzlu ise hiç tuz eklemeyin veya kontrollü bir şekilde ekleyin.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kurutulmuş domatesli humus tarifi malzemeleri
- 3 su bardağı haşlanmış nohut 6-7 adet kurutulmuş domates ½ çay bardağı tahin ½ çay bardağı zeytinyağı 2 diş ezilmiş sarımsak Yarım limonun suyu ½ çay bardağından biraz fazla su (yoğunluğa göre azar azar ekleyin) ) Tuz, karabiber ve kimyon
yukarı:
- Kurutulmuş domates, zeytinyağı
Kurutulmuş domates tarifi ile humus nasıl yapılır?
Haşlanmış nohut kabuğu. Nohutları bir mutfak robotunun kasesine yerleştirin. Domates, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, kimyon ve sarımsağı ekleyip kısa aralıklarla çırpın. Nohutlar yumuşayana kadar su ilave ederek robotu tekrar çalıştırın. Pürüzsüz bir dokuya sahip olan nohutları servis tabağına alın. Bir kaşıkla yayın. Domates ve cevizleri doğrayın, humusun üzerine zeytinyağı gezdirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]