medyauzmani.com

Kurutulmuş lahana turşusu tarifi

Kurutulmuş lahana turşusu malzemeleri

  • 2 kg beyaz lahana
  • Yarım kilo havuç
  • 2 kg yeşil domates
  • 4 köy biberi
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 baş sarımsak
  • Yarım kilo salatalık
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3-4 defne yaprağı
  • 1 limon

Kuru lahana turşusu nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Sebzeleri güzelce yıkayıp dilediğiniz gibi doğrayın. Malzemeleri çok küçük veya çok kalın kesmeyin. Biraz lezzetli olsun. Miktarları artırıp azaltarak da evde malzemelerle düzeltebilirsiniz.
  2. Tüm malzemeleri geniş bir kaba alın ve 5 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
  3. Üzerini örtüp serin bir ortamda 5-6 saat bekletin. Beklerken sebzeler sulanacak. Bu nedenle asla su eklemeyeceğiz.
  4. 5-6 saat sonra cam kavanozun dibine birkaç defne yaprağı ve bir tutam maydanoz koyun ve salamura malzemeleri yerleştirin. Zaman zaman bir veya iki dilim limon ekleyin ve sıkın. Kavanozu iyi doldurun. Tüm malzemelerim 6 litrelik bir tencereyi dolduracak kadar çıktı.
  5. Havzamızın dibinde biriken sebze suyunu bir kaba alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi veya üzüm sirkesi ekleyin. 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip karıştırın.
  6. Tuz ölçeri doldurduğunuz kavanoz miktarına göre ayarlayın. (5 litre doldurduysanız toplam 5 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. 3 litre ise 3 yemek kaşığı tuz ekleyin)
  7. Sirkeli suyu hemen kavanozlara bölün. Suyu sizin için çok az olmadığı sürece sebzeleriniz sulanacaktır. Köpük bile olabilir. Altına bir kap koyun. Ağız kısmını köpük gibi durumlarda silin sorun olmaz (suyu çok azalırsa içme suyu ekleyebilirsiniz)
  8. 4-5 gün içinde raundunuz yemeye hazır. Güneşten uzak serin bir yerde saklayabilirsiniz. Tarifi bir videoda izlemek isterseniz hepinizi kanalıma bekliyorum 🔽.

https://youtube. olmak / ps8-s32omha

Kurutulmuş lahana turşusu tarifi

  • ‘susuz
  • tatlı tarifi
  • gemi
  • lahana
  • MalzemelerTarifler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • tuz
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Şekerpare tam kıvamında

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın