kuskuslu kabak salatası

kabaklı kuskus salatası tarifi malzemeleri

  • 2 kabak
  • Yarım kutu kuskus
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı sade yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Birkaç dal dereotu
  • 8-9 salatalık turşusu turşusu
  • birkaç ceviz
  • Tuz, zeytinyağı

Kabaklı kuskus salatası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kabakları güzelce yıkayın ve rendenin büyük bir kısmını rendeleyin.
  2. Az zeytinyağında önce suyu çıkana kadar kavrulur, sonra emilir ve soğumaya bırakılır.
  3. Uygun bir kapta kuskus bol suda haşlanır.
  4. Su süzülür ve viskozite kaybolana kadar çok kısa soğuk sudan geçirilir.
  5. Sütü geniş bir kaba alın ve iyice çırpın.
  6. İnce kıyılmış dereotu, doğranmış salatalık, ceviz, rendelenmiş sarımsak ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın.
  7. Daha sonra soğuyan kavrulmuş kabakları kuskus ile ekleyin ve tekrar karıştırın.
  8. Servis tabağına alıp üzerine sıvı yağ ve pul biber serpin. Keyfini çıkarın 😇.

kabaklı kuskus salatası tarifi

  • tatlı tarifi
  • kabaklı
  • kuskus
  • kek tarifleri
  • salata
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mercimek şehriye çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın