KUSURSUZ KAPAKLAR YAPMAK İÇİN EN ETKİLİ İPUCU



Yaprak sarma, kültürümüzde en sevdiğimiz yemeklerden biridir. İster misafirlerimiz geldiğinde, ister tatillerde, herkes her zaman tatil yapıyor. Ambalaj kağıtlarının çözülmesini önlemek için birkaç püf noktası vardır. Bu püf noktaları atlamadan sararsanız, parçalanmayacak ve yeterince pişecektir.

Sarma kağıtlarını hazırlarken vereceğimiz tarifle sararsanız hem pişerken hem de pişirdikten sonra sarmanız daha lezzetli olur ve dağılmaz. Burada en önemli detay kağıdın kalitesi kadar iç malzeme kalitesidir. Tabii ki, pişirme prosedürleri de büyük önem taşıyor. Bu yüzden yaprak sarma tarifini arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.

tabak tarifleri için malzemeler

500 gram üzüm yaprağı
1 orta boy limon
ve zeytinyağı

İç harç malzemesi

2 orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
ve maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası – tercihinize göre acı biber veya domates salçası
isteğe göre karabiber
isteğe bağlı kırmızı pul biber
İsteğe göre kimyon
Nane istek üzerine
tuz
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Kağıt sarmanın tarifi nedir?

Önce salamura yaprakları 3 dakika sıcak suda bekletilir, ardından yıkanır ve süzülür. Soğanları geniş bir kapta rendeleyin. Üzerine zeytinyağı eklenir. Ayrılan pirinci önceden yıkayın ve kaseye ekleyin. Pirinci bir gece suda bekletmek tercih edilir. Ardından baharatları, salçayı, tuzu ekleyip ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Bu harç çiğ olacak. Bu iç bulamaç, tabakanın geniş kısmına uygulanır ve bir rulo gibi kenarlarda iyice yuvarlanır. Bu işlem tüm yapraklar bitene kadar devam etmelidir. Üzerini örttüğümüz yapraklara zeytinyağı ve limon dilimlerini ilave edip yaklaşık 5 su bardağı sıcak su ilave edip ocağın altında kısık ateşte pişirin.

Sökülmemesi gereken bir bilet

Yapraklarınızın dağılmaması için tencere kapağından biraz daha küçük bir tabakla üzerini kapatabilirsiniz. Bu yöntemi uygularsanız, sargınız asla dağılmaz. Kısık ateşte pişirmemeye dikkat edin.
 

Yorum yapın