Kuymak


quimak tarifi malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 veya 2 su bardağı su
  • quemak peyniri veya beyaz peynir
  • Yarım çay kaşığı tuz

Quimak tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce tereyağını tavaya alalım, eridikten sonra mısır ununu alıp güzelce kızartalım.
  2. Daha sonra suyumuzu dökelim ve topak kalmayacak şekilde iyice karıştıralım.
  3. Yarım çay kaşığı tuz koyalım kıvamı sıvı olmayacak, çok koyu olmayacak, sıvı kalırsa merak etmeyin, üzerine mısır unu ekleyip kıvamını ayarlamak için karıştırabilirsiniz.
  4. Peynir en son serilir ve bir parça peyniriniz yoksa beyaz peynirle çok yakışır.
  5. Küçük bir kalıba beyaz peynir koyalım, kutulara dilimlenmiş bir kalıp yeterli olacaktır.
  6. Peyniri güzelce yiyelim, ateşi kısıp 10 dakika pişirelim, deneyenlere afiyet olsun.

resimli quimak tarifi

  • tatlı tarifi
  • kuymak
  • kek tarifleri
  • peynir tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Çıtır Elma Kızartması

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın