Kuzu Güveç Porsiyonu

Bu soğuk kış gününde fırında sıcacık bir yemek. Buzdolabında kalan birkaç sebze de kıymetli olacak..

Toprak çömleklerde hazırlanan yemekler çömleklerden daha lezzetlidir. Güveç tabağınızın iyi aydınlatıldığından emin olun. Sağlık için güvenlidir.

Bölünmüş toprak kaplarda yemek hazırlamak güzel bir izlenim bırakıyor. Ayrıca insanların tercih ettiği baharatlı, baharatsız veya az tuzlu sebzeler gibi bilgilere de erişim sağlar.

İlk olarak kuzu etini bir tencereye koyuyoruz, biraz yağa atıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bir tabağa et koyuyoruz

Patlıcanı yıkayıp tuzlayalım. Kabak, patates ve mantarları büyük parçalar halinde kesin. Küçük olanları serpmeyin, ezilirler. Yaprakları temizleyip hazırlıyoruz. Potta enerjisinin bir kısmını öldürüyoruz, böylece daha fazlasını sığdırabiliriz. Ayrıca fırında uzun süre tutarsanız sürünmez.

Tavada kalan yağın içine doğranmış soğanı, biberi, sarımsağı koyup birkaç kez çeviriyoruz. Domateslerden birini küp şeklinde doğrayın ve ekleyin.

Daha sonra yaprakları tazeliği bitene kadar çevirerek atıyoruz. Son olarak mantarları ekleyip tuz ve karabiberi karıştırıp altını kapatıyoruz. Kızarmış sebzeleri güveç kaplarına bölüp ortasına eti koyuyoruz. Domatesin geri kalanını kesiyoruz ve sebzelerin ısınmaması için güvecin üzerine bir dilim koyuyoruz.

Bir tepsiye güveçleri koyuyoruz. Suyu dökülmemesi için bir tepsiye koyuyoruz. Güveçlere iki yemek kaşığı su koyup 180 derecelik fırında üzerini kapatmadan 35-40 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın