Öncelikle kasabınızdan önceden kesilmiş et alabileceğinizi veya benim yaptığım gibi kuzu budundan kasabınıza götürebileceğinizi söyleyeyim, ben kuzu butunu çıkarmak için kullandım.
Sarımsakları yağın içine koyup marine edin ve diğer baharatların miktarını damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz, tüm malzemeleri karıştıralım.
Etimizi bu karışımın içine alıp etin tüm kısımlarını besleyerek karıştıralım ve karışım ete girse bile tüm yumuşak etleri kaplayarak girsin. buzdolabında.
Mümkünse demir tavada veya kalın tabanlı demirde pişirelim.
Tavamızı iyice ısıttığımızda yani hafif duman çıkmaya başlayınca etimizi tavadan alıp 4 dakika kadar 10-15 saniyede bir çevirdiğimiz sürece pişirelim bu sefer yeterliydi çünkü. Ben yavaş pişmesini seviyorum, daha fazla pişmesini isterseniz daha fazla süre ekleyebilirsiniz.
Pişen eti kapaklı bir tencereye koyalım üzeri kapalı olduğu için yakmayalım.
Dökme demirin ısısı olmadan domates ve biberleri atarak biraz yakabilirsiniz.
Hazırladığınız pirzolayı patates kızartması veya tatlı pilav ile servis edebilirsiniz.
Limitim iki kişilikti, bu yüzden bu karım ve ben bu akşamki akşam yemeğimizdi.
Eğer denerseniz, pişmiş et diye bir şeyin olmadığını göreceksiniz.
Herkese iyi eğlenceler.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]