Kuzu ve Vejetaryen Pilav – En Sevdiğim Yemekler

Kuzulu Sebzeli Pilav Tarifi için 2 su bardağı baldo pirinci sıcak ve tuzlu suda en az 20 dakika bekletelim.

3 adet patlıcanı alıp tuzlu suda doğrayalım.

Kuzu etinden dilediğiniz gibi kestiğimiz eti düdüklü tencerede pişirelim.

1 büyük havuç rendeleyin

2 adet kapya biberi iri küpler halinde kesin.

10 adet arpacık soğanı doğrayalım.

2 diş sarımsak alın.

1 domatesi rendeleyin.

Daha sonra yanmaz tenceremize bir çay bardağı sıvı yağ koyalım ve önce patlıcanları iterek bir kaba koyalım.

Aynı yağa havuç, soğan, sarımsak, biberi koyup biraz çevirerek kızartalım. Onları bir tabağa alalım.

Etimizi süzüp, tuz ve karabiber ile aynı tencereye koyalım.

Domatesleri ekleyelim.

Pirinçlerimizi ekleyelim.

Bir yemek kaşığı taze bahar tuzu ile biraz değiştirelim.

Üzerine haşlanan sebzeleri ekleyip 2 su bardağı sıcak su verin.

Dilerseniz et için sıcak su da ekleyebilirsiniz (fazla ağır olmasın diye eklemedim).

Kaynayana kadar bu şekilde pişirelim.

Kuzu ve Sebzeli Pilav hazır.

Gerçekten eğlenceliydi. denemeni tavsiye ederim

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın