Labneh kek, şimdiye kadar yaptığım en sevdiğim keklerden biridir. Bunun nedeni, dokusunun ve tadının yerinde olmasıdır. Hani keki elinizde hafifçe bastırdığınızda sünger gibi ufalanıyor ama eski şekline dönüyor, işte bu kadar!
Yoğurtla yaptığınızda aldığınız tokluk hissi, sütle yaptığınızda aldığınız ekstra pürüzsüzlük yok. Pınar Labneyi ayran ve süt yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ben biraz limon kabuğu ve suyu ekledim ama siz sade de yapabilirsiniz dilerseniz portakal ve farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Labne Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket labne (200 gram) 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 2,5 su bardağı un
Labneli kek tarifi nasıl yapılır?
Çırpıcıya şekeri ve yumurtaları koyuyoruz, karışım beyazlaşınca (şeker tamamen eriyene kadar) mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpıyoruz. Krema kıvamına gelen yumurtalara labne, sıvı yağ ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve vanilyayı ekleyip sıvı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyin ve bir dakika daha karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. (Kek pişince mis gibi kokuyor :)) Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]