Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu börek en pratik börek tariflerinden biri diyebiliriz. Her zaman yumuşak ve lezzetlidir ve labne peyniri içerdiğinden ayrıca süt veya yoğurt ilave etmeye gerek yoktur.
Şimdi sunacağım noktaları takip edenler her zaman güzel puf böreği hazırlayabilirler. Öncelikle hamuru maya kullanarak iyice yoğurmanız gerekiyor. Çünkü maya yoğurma ile aktive olur. Ben beceremiyorum diyorsanız benim gibi blenderinizi çalıştırabilirsiniz.
Bir diğer önemli faktör ise fermantasyondur. Fermantasyon süresini çok uzun tutarsanız hamur ekşir, kısa tutarsanız yeterince kabarmaz.
İlk mayalanmayı tamamladıktan sonra hamurları porsiyonlara ayırıp şekil verin ve son mayalanma için tepsiye dizin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Labne Böreği Tarifi Malzemeler
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında) 1 poşet labne (200 gr) 1 yumurta 1 poşet instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 3-3,5 su bardağı un
Harçlar için:
yukarı:
- 1 susam yumurta sarısı ve çörek otu
Labne böreği tarifi nasıl yapılır?
Labne, tereyağı, 1 yumurta, şeker, tuz ve mayayı karıştırma kabına alın. Üzerine 3 su bardağı unu ekleyip yoğurma aparatını miksere bağlayarak yoğurmaya başlıyoruz ve gerekirse unu azar azar ilave ediyoruz. Kaba, ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde hamuru tezgaha alın ve iki dakika elinizle yoğurun. Hamuru yoğurma kabına alın, üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. İçi için peyniri ezin, yıkadığınız maydanozu doğrayın ve peynirle karıştırın. Hazırladığınız harcı hazırladığınız böreğin içine koyun ve börek şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (20-25 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]