Labne Peyniri – En Sevdiğim Yemek

Labne Peyniri Tarifi için günlük sütü yoğurdu yapacak sıcaklığa ısıtın.

Not: 3 sn. sürece idare edebilirsin.

Beyaz peyniri çatalla ezin ve su ile karıştırarak yoğurt kıvamına getirin.

Not: Ben oğluma yaptığım gibi sade peynir kullanıyorum.

Rendelenmiş peyniri süte ekleyin ve iyice karıştırın.

Kabın kapağını yoğurt mayası gibi kapatıp ılık bir yerde 4-5 saat mayalanmaya bırakın.

Pişirme işlemi bittikten sonra buzdolabında 12 saat bekletin.

Daha sonra temiz bir tülbent yardımıyla peynirinizi süzün.

Ev yapımı Labne Peyniri hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın