Labneh tariflerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Milföy böreği mantar, sarımsak ve labne ile inanılmaz bir lezzet yaratıyor.
Bu tarifteki milföy hamurunu ikiye bölmeden kare şeklinde de kullanabilirsiniz ancak ikiye böldüğünüzde milföy tam bir atıştırmalık havasına giriyor.
Tarifi okuduğunuzda milföy daha hafif olduğu için içinde yağ olmadığını fark edeceksiniz. Tepsiyi yağlamak yerine yağlı kağıt, içini dolduracak kadar labne yağı kullanabilirsiniz.
Aşk..
İçerik Tablosu
Labne ve Mantarlı Turta Tarifi Malzemeler
- 1 paket milföy ½ su bardağı doğranmış konserve mantar 100 gr labne 1 diş sarımsak 1 tutam maydanoz veya dereotu
yukarı:
- 1 yumurta sarısı susam çörek otu
Labne böreği mantarlı tarifi nasıl yapılır?
Milföy hamurunu dondurucudan çıkarın, paketini açın ve masanın üzerine koyun. 5 dakika yumuşaması için bekledikten sonra her birini ortadan ikiye kesin. Derin bir tabakta mantar, labne, maydanoz ve 1 diş ezilmiş sarımsağı birleştirin. Ortadan ikiye kestiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız hamurdan koyun, ortadan ikiye katlayın ve 1 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin. . Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
Not: Konserve mantar kullanmayacaksanız doğranmış mantarları zeytinyağında sotelemenizi tavsiye ederim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]