Merhaba sevgili arkadaşım,
Çoğumuzun evinde dondurma makinesi yok. Bu yüzden makineli tarifler yaptığımda makinesiz olur mu diye çok yorum alıyorum. Tabii ki makine yapımı dondurmanın kıvamı ile ev yapımı dondurmanın dokusu çok farklı ama amaç üzerine sürmek ise o zaman bu basit tarifler çok işinize yarayacak 🙂
Ben bana güzel göründüğü için meyveyi küçük parçalara ayırdım ama özellikle çocuklar için hazırlayacaksanız meyveyi püre haline getirin çünkü donunca çok sertleşiyor. Balı kullanacak olanlar karışımın tadına bakmalı ve damak zevkine göre miktarını ayarlamalıdır.
2010 yılında aynı günlerde çilekli dondurma yaptım. Bu programı burada bulabilirsiniz.
İşte Fıstık Ezmeli Muzlu Dondurma tarifim.
Evde kaymak ve labne yok diyenler pratik şeftalili yoğurtlu dondurmayı da burada bulabilirler.
İçerik Tablosu
Kolay Kremalı Dondurma Tarifi Malzemeler (Kayısı ve Antep Fıstığı)
- 200 gram kayısı ½ çay bardağı antep fıstığı 3 yemek kaşığı bal veya 6-7 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket süt kreması (200 ml) 2 yemek kaşığı labne peyniri
Bu kolay kremalı dondurma tarifini (kayısı ve fıstıklı) labne ile nasıl yaparsınız?
Kayısıları yıkayıp doğrayın veya blenderdan geçirin. Krema, labne ve balı birlikte çırpın. Kremalı karışımı püre veya meyve parçaları ve yer fıstığı ile karıştırın. Derin dondurucuya alın. 2-3 saat buzlukta beklettikten sonra çıkarın, çok sertleşirse 1-2 dakika bekletip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]